INLEIDING

REIZEN DOOR AFRIKA

GEOLOGIE

ER WAS EENS

PLANTENWERELD

WELWITSCHIA

LOBELIA

DIERENWERELD

NEUSHOORN

ZEBRA

STRUISVOGEL

KROKODIL

AYE AYE

LEEUW

NIJLPAARD

GIRAFFE

FLAMINGO

JACHTLUIPAARD

OLIFANT

GNOE

GORILLA

WILDE HOND

SHOEBILL

DE SEIZOENEN

KLIMAAT

LANDSCHAPPEN

SLENK

GEBERGTEN

SCHILD

PLATEAUS EN BEKKENS

RIVIEREN

WOESTIJNEN

MEREN

ZOUTMEREN

VOLKEN IN AFRIKA

BERBERS

MASAI

DINKA

INFORMATIE GAMBIA

GALERIJ DIEREN

GALERIJ

STARTPAGINA

 

 

 

Nijlpaard.

In rivieren, meren en moerasgebieden ten zuiden van de Sahara leeft het nijlpaard. Meestal brengt het nijlpaard de dag door in het water, dan steken alleen de neus, oren, ogen en de rug boven water uit. 
Zo kan het dier uren blijven drijven. Het nijlpaard is het op een na grootste zoogdier van Afrika en komt alleen in dit werelddeel voor. Het dier kan meer dan 3000 kilo wegen en meer dan 4m lang worden. In de moerasgebieden van West-Afrika woont het kleinere dwergnijlpaard dat slechts 250 kilo weegt. Dit dier leeft in tegenstelling tot zijn grotere broer niet in kudden, maar in paren.

  gerdavanderzwan@hotmail.com

Laatst bijgewerkt: 19-04-2007 10:00 

©vriendenvanafrika.nl     ©vriendenvanafrika.com

ALL RIGHTS RESERVED.